Werkwijze

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Heb je vragen over onze werkwijze, een inhoudelijke vraag over een ontwerp of wil je gewoon eens met ons kennismaken? Hartstikke leuk! Neem voor alle bovenstaande kwesties gewoon even contact met ons op!

Laten zien van materialen die MVK Design gebruikt

Jouw droomtuin al ervaren en ontdekken, voordat we überhaupt een schep in je tuin zetten, is ons streven. Wij ontwerpen, visualiseren en laten je ontwerp tot leven komen. In onze ontwerpstudio ga je vele aspecten tegenkomen die hieraan bijdragen, denk aan onze inspiratieruimte met veel aanbod in materialen en een 3D visualisatie met een VR-bril.

Wij nemen je mee op reis naar je toekomstige tuin, zonder dat je het van een tekening moet aflezen. Je gaat het echt ervaren. Alsof je al door je eigen tuin heen loopt, terwijl je nog in onze ontwerpstudio staat. Maar niet alleen het ontwerp ga je ervaren, ook het materiaal. Hoe voelt het, welke structuur heeft het en hoe komt dat terug in de tuin? Tegels kiezen vanaf een plaatje, daar doen we niet aan. Je ontdekt de materialen gewoon bij ons in de studio of we gaan naar de leverancier toe. Zo maken we de ervaring compleet!

MVK Design kan het hele traject van A tot Z verzorgen. Samen met haar vaste partners met elk een eigen specialiteit wordt jouw droomtuin gerealiseerd.

Een luisterend oor

Bij onze eerste kennismaking hebben wij één grote taak: luisteren naar jou. Hoe ziet jouw droomtuin eruit, wat wil je wel en wat wil je absoluut niet? We gaan op zoek naar de uitstraling die de droomtuin moet krijgen. Deze beelden kun je vooraf al verzamelen in bijvoorbeeld Pinterest, op een eigen gemaakt moodboard of wij helpen je hier graag bij.

Toch hebben we nog een grote taak tijdens deze afspraak. Wij meten de tuin voor je in en maken wat luchtfoto’s met een drone. Zo weten we in ieder geval dat alle maten juist zijn en komen we halverwege het proces niet voor verrassingen te staan.

Materiaal dat MVK Design gebruikt

De vertaling

In de volgende fase gaan wij met onze eigen blik kijken naar jouw wensen. Dit voegen we samen met onze ervaring in dit vak en vertalen we naar een eerste ontwerp in 2D. Hier leggen we de focus op de indeling en vlakverdeling.

De eerste schets in 2D presenteren we aan je op ons kantoor. Hier laten we je ook kennis maken met de mogelijke materialen, zoals tegels, grind/split en houtsoorten, die goed in je droomtuin zouden passen. We bespreken het ontwerp tot in de details en luisteren graag naar je eerste indruk, maar ook feedback. We vinden het belangrijk dat je de tijd neemt om je feedback te vormen en terug te koppelen. Laat de schets op je inwerken.

Ervaar het ontwerp

Jouw terugkoppeling op de eerste schets nemen wij mee in het maken van het definitieve ontwerp en gaan we de details verder uitwerken. Denk aan een beplantings- en materiaalvoorstel. Het resultaat van deze laatste fase presenteren we volledig in 3D. Je hoeft dan geen beroep meer te doen op je inlevingsvermogen, maar je krijgt een realistisch beeld te zien van jouw toekomstige droomtuin. Alsof je er zo doorheen kan lopen en elke hoek al kan ervaren.

Op basis van dit plan kan een complete offerte uitgewerkt worden voor de realisatie van jouw exclusieve tuin. Dit kunnen wij voor je doen of jouw lokale hovenier kan hier mee aan de slag.

Ben je benieuwd naar het vervolg van het ontwerptraject? Lees hier meer over de realisatie.

3D Rondleiding in nieuwe tuin ontworpen door MVK Design

Verbouwde boerderijwoning 3D video

Landhuis 3D video

Villa aan het water

Tuin met buitendouche

Ben je nieuwsgierig geworden?

Wil je weten hoe het proces eruit ziet nadat het ontwerp gepresenteerd is? Of ben je benieuwd naar onze tarieven? Lees meer over onze prijzen of over onze werkwijze voor de tuinrealisatie.