Maaike , Workum

We wisten in september 2021 Olaf Hermus en Maaike van der Werf te verblijden met hun ‘all-inclusive’ tuin in Workum. Je leest het goed, deze tuin heeft werkelijk alles.

Voorbereidingen

Het huis is al sinds 1979 in het bezit van de familie van Maaike. Haar ouders zijn er getrouwd en ze heeft hier de eerste tien jaar van haar leven doorgebracht. Na een korte onderbreking is ze op haar twintigste terugverhuisd waarna ze het huis samen met Olaf heeft gekocht en verbouwd. En als ze dan toch al de boel op de kop hadden staan tijdens de verbouwing van het huis, dan kon de tuin er ook nog wel bij!

De oude tuin

Ze zijn al zo aan de nieuwe tuin gewend dat het moeilijk voor te stellen valt hoe het er voorheen uitzag. Er was hier en daar een vlonder te vinden en aardig wat gras, afgetopt met een tuinhuisje. “De hottub stond er al en daar heeft Michel omheen gebouwd”, vertelt Maaike.

Nadat Michel werd aangeraden door een collega-ondernemer was het voor Olaf en Maaike geen moeilijke keuze. Michel kreeg alle vrijheid om, van het door gras ingerichte tuinlandschap, een prachtige tuin te maken.

Eisen aan de tuin

Veel eisen waren er niet, ze hadden het volledige vertrouwen in Michel op het gebied van zowel het ontwerp als de uitvoering. Toch hadden ze wel een klein verlanglijstje waar ze de tuin mee wilden verrijken. Het behoud van de hottub was al een feit, maar daarnaast is Maaike ook fanatiek zwemster, dus een zwembad was een must. Olaf houdt van koken dus een passende buitenkeuken, uitgerust met een Green Egg, was ook een grote wens.

De nieuwe tuin

De combinatie van hun wensen, en de creativiteit van Michel, resulteerde in een moderne combinatie en een speeltuin van een tuin voor jong en oud. Het luxe tuinhuis is zowel favoriet bij Olaf en Maaike, als bij Maaike haar oudste zoon. Hier wordt dan ook intensief gebruik van gemaakt in alle jaargetijden, dankzij de houtkachel. Olaf en Maaike trekken zich hier vaak terug om in de avond televisie te kijken en te genieten van het uitzicht en de rust.

In de tuin is gebruik gemaakt van veel verschillende materialen zoals o.a. cortenstaal en grind. Zo wordt de veelzijdigheid op het gebied van functionaliteit en ontspanning extra benadrukt en ontstaat er een sfeervolle balans. Deze materialen worden gecomplementeerd met een zee van groen die de tuin als het ware weet te omlijsten.

Het zwembad is speciaal uitgerust met een tegenstroom systeem en kan zelfs worden verwarmd d.m.v. zonnepanelen. Verder beschikt de tuin over meerdere plekken waar je kan genieten van de zon, heerlijk kan tafelen of kan loungen.

Of ze Michel zouden aanbevelen aan anderen? “Het was boven verwachting en als je echt iets moois wil dan zou ik het zeker doen!”.

Laten we eens kennis maken

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Heb je vragen over onze werkwijze, een inhoudelijke vraag over een ontwerp of wil je gewoon eens met ons kennismaken? Hartstikke leuk! Neem voor alle bovenstaande kwesties gewoon even contact met ons op!