Karakteristieke tuin bij boerderij

We willen je graag meenemen in de nieuwe tuin, die nu prachtig in bloei staat.

Voorbereidingen

‘We benoemen altijd dat we de eer hebben om in het paradijs te mogen leven, want zo voelt het!’ vertelt Jehannes Bottema enthousiast. De oude tuin In 2012 verhuisden de Bottema’s naar een prachtig oud huis in het Friese ‘De Pein’ ook wel Opeinde genoemd. De tuin viel wat minder in de smaak. ‘We vonden de tuin die bij het huis zat niet mooi. De vorige bewoner heeft hier ooit gedachten over gehad, maar heeft deze wat ons betreft niet fraai uitgevoerd, vertelt Jehannes. ‘We wilden er eerst een tijd wonen om een gevoel bij de woning te krijgen. Waar waait het veel, waar is de zon, waar komt het geluid weg? Dit weet je beter als je er wat langer woont’, vult hij aan. Jehannes en zijn vrouw besloten om hun wensen voor de binnenkant van het huis eerst te vervullen, om dit helemaal naar hun smaak te maken.

Plattegrond karakteristieke tuin bij boerderij

De uitvoering

In juli was het tijd voor het aanleggen van de tuin. ‘Toen Michel begon wisten we niet dat er een grote gierput onder onze tuin zat. De jongens begonnen te graven en kwamen het beton van de put tegen. Michel moest het plan weer veranderen, dus hebben we weer over en weer gespard en was het al gauw opgelost. Toen zag je wel dat ze ook echt oplossingsgericht werken’, vertelt Jehannes. ‘In augustus was de tuin klaar en in september hebben we alles afgerond’, gaat hij verder. ‘We vonden de basis meteen prachtig. De bloemen en planten moesten natuurlijk nog gaan bloeien, dan krijg je pas de echte indruk. The real thing. Toen alles het jaar daarna ging bloeien, was het echt een paradijs!’, zegt Jehannes enthousiast. We vonden het heel plezierig met Michel en zijn bemanning. Ze waren allemaal erg enthousiast en Michel kwam ook regelmatig langs. Hij was heel betrokken. We hebben permanent goed contact met hem gehad en de nodig koffie gedronken’, lacht hij. ‘We zijn zo blij met de tuin. We hebben een drietal grote terrassen en maken met de familie eigenlijk van de hele tuin gebruik, omdat hij vol zit met mooie plekjes. Ideaal voor echte buitenmensen zoals wij’, sluit hij af. We hopen dat jullie nog lang lekker kunnen genieten van de tuin! 

Laten we eens kennis maken

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Heb je vragen over onze werkwijze, een inhoudelijke vraag over een ontwerp of wil je gewoon eens met ons kennismaken? Hartstikke leuk! Neem voor alle bovenstaande kwesties gewoon even contact met ons op!